För 50 år sen flyttade de första hyresgästerna in på Henriksdalsberget. Sedan dess har mycket hänt på berget. Personer har kommit och gått och det har funnits

en skola, läkarmottagning, bibliotek, postkontor, bensinstation och minigolfbana. 2009 ombildades de flesta lägenheter till bostadsrätter och fördelade på tre bostadsrättsföreningar, Brf Svindersvik, Brf Utsikten 1-35 och Brf Henriksdalshöjden. Ganska hyresrätter finns förstås kvar.

Med anledning av att området nu fyller 50 år har föreningarna gått samman för att ordna en magnifik fest på berget för oss som bor här. Dagen kommer innehålla många olika aktiviteter för både barn och vuxna. Det kommer även serveras mat och dryck till alla boende på berget. 

Den 25 maj klockan 12.00 inleds festen och vi kommer att informera er kontinuerligt med programinnehåll via vår webbsida och utskick.

I början på april kommer information om hur ni anmäler er till festdagen. Anmälan behöver vi för att kunna planera för mängden mat och dryck, som föreningarna bjuder på.